close
CímlapEgyetemi életKitüntette a PTE egykori hallgatóját, Müller Cecíliát

Kitüntette a PTE egykori hallgatóját, Müller Cecíliát

2021. november 04.

A Pécsi Tudományegyetem az egyetem címerével ellátott emlékplakett kitüntetést adományozta Müller Cecíliának, mint a jogelőd Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett egykori hallgatónak a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett munkássága elismeréseként. Az országos tiszti-főorvos a kitüntetést csütörtök délelőtt vette át a PTE doktoravató ünnepi szenátusi ülésén.

 A pécsi felsőoktatás történetének modernkori fejezete lassan százéves. A Pécsi Tudományegyetem stabil pont az elmúlt évszázadban a dél-dunántúli régió és a magyar felsőoktatás térképén. A történelmi, politikai és törvényi változások közepette az intézmény célja változatlan: minőségi oktatás és jó oktató-kutató gárda felépítése, akik gondoskodnak arról, hogy az egyetem hallgatói a lehető legfelkészültebben állják meg helyüket az életben.

Ahogy az indoklásban elhangzott, erre jó példa Müller Cecília, aki a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményében szerzett tudásanyagot, majd a munkássága során szerzett tapasztalatait az elmúlt időszakban a világjárvány elleni védekezésben kamatoztatta, hazánk lakosainak védelmében, egészségük megőrzéséért.

Müller Cecília a köszöntő beszédében meghatódva mondta el: „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az Alma Materem ilyen módon ismerte el a munkámat. Bár nem szeretek rangsorolni, de azt gondolom, hogy talán a szívemnek legkedvesebb elismerés ez a kitüntetés.” A doktori fokozatot szerzőkhöz szólva hangsúlyozta: „Fontos, hogy a tehetségüket, tudásukat az emberek javára fordítsák. A kemény munka mindig megtérül. Látom Önök között a magas színvonalú utánpótlást, ami nagyon jó érzés.

Ugyanakkor a tudományon túl fontos a családi háttér megbecsülése, és az Alma Matert se felejtsék el soha, ahogy én sem tettem.”

– zárta szavait az országos tiszti-főorvos.

A PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulájában tartott ünnepség keretében avatták doktorrá az egyetem PhD, azaz Doctor of Philosophy fokozatot szerző hallgatóit, valamint átadták a Pro Doctorandis Universitatis Quinqueecclesiensis díjat az egyetem doktorandusz közösségéért végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként. Utóbbi díjat Ács Pongrác professzor, a PTE Egészségtudományi Kar dékánja, Fedeles Tamás professzor, a PTE oktatási rektorhelyettese és Rappai Gábor professzor, a Gazdálkodástani Doktori Iskola vezetője érdemelte ki.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni