close
Címlap17. Partnerség a célok eléréséértMegható záróünnepség az indonéz ösztöndíjas hallgatóknak

Megható záróünnepség az indonéz ösztöndíjas hallgatóknak

A 2022/23-as tanév őszi szemeszterére 46 vendéghallgató érkezett a PTE-re az indonéz IISMA kiválósági ösztöndíj keretében. Számukra záróünnepséget rendezett a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája január 20-án a PTE BTK Vargha Damján Konferenciatermében. Az eseményen dr. Vörös Zoltán, a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Nemzetköziesítési Bizottságának vezetője és dr. Pozsgai Gyöngyi, a Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda vezetője köszöntötték a hallgatókat.

„A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar és a Pécsi Tudományegyetem nevében szeretnék köszönetet mondani, hogy intézményünket választották! Egyúttal kérem Önöket, hogy tartsanak meg minket emlékezetükben és a szívükben, és ha tehetik, térjenek vissza Magyarországra a jövőben!

A tanáraiktól nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a teljesítményükről”

– dicsérte az indonéz hallgatók tanulmányi előmenetelét dr. Vörös Zoltán, majd hozzátette: „mi is tanultunk Önöktől: a pozitív attitűdjük igazán irigylésre méltó! Nekünk még van mit tanulni ezen a téren.” 

Az IISMA kiválósági program a világ egyik legjelentősebb ösztöndíjprogramja. A jelenlegi akadémiai évben 1000, majd a következő tanévben már 5000 hallgató számára biztosít az indonéz kormány ösztöndíjat ahhoz, hogy egy szemesztert olyan egyetemeken töltsenek, melyek a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban előkelő helyet foglalnak el. A PTE fogadja az egyik legnagyobb hallgatói csoportot a programban.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Pécsi Tudományegyetemen immár második alkalommal fogadhattunk kiváló indonéz hallgatókat az IISMA program keretében, akik már négy kar képzésein vehettek részt. Reméljük, hogy az itt töltött fél év alatt számos érdekes kurzuson bővítették tudásukat mind a magyar kultúráról, mind Európáról, és a közel 5000 nemzetközi hallgató által más kultúrákkal is megismerkedtek” – emelte ki dr. Pozsgai Gyöngyi, a Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda vezetője.

Az ünnepi beszédek után az indonéz hallgatók egy rövid videós beszámolóban foglalták össze pécsi tapasztalataikat, amely sok mosolyt csalt a jelenlévők arcára. A megható képsorokat követően a hallgatók átvehették a félév sikeres teljesítését igazoló okleveleiket.

„Eleinte kicsit izgultam, hiszen nagyon új volt minden. Magyarország nagyon szép és biztonságos. Pécsett az élet kellemes, a közlekedés kényelmes, az egyetem, az oktatók, a dolgozók és a nemzetközi hallgatók mind nagyon segítőkészek. Nagyon hálás vagyok ezért az élményért, amely úgy gondolom, hogy egyedülálló lehetőség volt. Különösen jó élmény volt számomra, hogy több alkalommal is bemutathattuk az indonéz kultúrát az érdeklődőknek, különleges fűszereinket, ételeinket is megismerhették.

Számomra Magyarország időjárását megtapasztalni újszerű és meglepő volt, hiszen egy trópusi szigetről érkeztem. Amikor megérkeztünk ősszel, szeles és hűvös volt az időjárás, és ahogy jött a tél, megismerkedtünk a hideggel is, hogy milyen a 2 °C, és a hó. Nagyon hálás vagyok a Pécsi Tudományegyetemnek, hogy lehetővé tette számomra, hogy fél évet itt töltsek. Köszönettel tartozom az oktatóknak is, akik mindig nagyon figyelmesek voltak. A nemzetközi hallgatótársaimnak pedig azt üzenem: nagyon szerencsések vagytok, hogy Pécsett tanulhattok, és bízom benne, hogy minden jól fog menni! Sok sikert kívánok!” – tudhattuk meg Adilla-tól, aki az indonéz Universitas Diponegoro harmadéves környezetmérnök BSc képzés hallgatója.

Fotó: Hubay József

Indonéz kiválósági program hallgatói érkeztek a PTE-re »

Pécsre látogatott az indonéz nagykövet »

Tóth Mariann

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni