close
CímlapEgyetemi életMiért érdemes (pécsi) egyetemistának lenni?

Miért érdemes (pécsi) egyetemistának lenni?

2022. január 14.

Száznyolcvan %-os bérelőny a nem diplomásokhoz képest, nemzetközi környezet és világszínvonalú minőségű felsőoktatás. Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár Itthon legyen az otthonod! Klebesberg 2.0 a felsőoktatás megújítása című, az Educatio kiállítás első napján elhangzott előadásának statisztikai adataiból szemlézzük a felvételizők számára legfontosabb információkat.

A nemzetköziséget a külföldi hallgatók jelenléte garantálja a leginkább. Ebben a PTE jól teljesít, hiszen Magyarországon a Pécsi Tudományegyetemen tanul a második legtöbb nemzetközi hallgató. Ez derült ki Dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár Itthon legyen az otthonod! Klebesberg 2.0 a felsőoktatás megújítása című előadásából.

A szakember adatai azt is megmutatták, hogy csak tavalyhoz képest 6073 külföldi hallgatóval több választotta hazánkat tanulmányainak helyszínéül, az országos statisztika szerint a legtöbben Németországból érkeznek, ezt Kína, Törökország, Franciaország és Japán követi.
Dr. Hankó Balázs leszögezte:

“A magyar hallgatók 66%-a már most a világ összes egyetemének legjobb 5%-ában tanulhat!

Ezt az állítást a THE rangsorára alapozza meg, melyen a PTE-t mindössze két hazai felsőoktatási intézmény előzi meg.


Jó hír az idén felvételizők számára, hogy tavaly a jelentkezők 75%-a bejutott valamelyik képzésre, és 80%-uk állami ösztöndíjban is részesült.
Az ITM statisztikái szerint egy,

a magyar felsőoktatásban végzett bérelőnye a nem diplomásokéhoz képest 180%, ami jelentősebb jobb, mint az Európai Uniós átlag (150%).

A Pécsi Tudományegyetem Diplomás Pályakövető Rendszerének adatai alapján viszont tudható, hogy a PTE-n végzettek sok szempontból még ennél az országos átlagnál is jobban tudják a Pécsett szerzett oklevelüket a munkaerőpiacon érvényesíteni.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni