close

Sikerrel zárult a téli egyetem

A kínai University of Michigan - Shanghai Jiao Tong University Joint Institute 14 hallgatója vett részt a PTE háromhetes téli egyetemén, ahol lehetőségük nyílt jobban megismerni az európai kultúrát. A PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, valamint a Nemzetközi Igazgatóság által koordinált program záró eseményeként február 9-én a Vargha Damján teremben dr. Várnagy Péter dékánhelyettestől vehették át az oklevelüket.

A téli egyetemi program résztvevőit a Nemzetközi Igazgatóság és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karral együttműködésben fogadta: a szakmai oldal a BTK, a kulturális programok a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda koordinációjában valósult meg. A január 22. és február 9. közötti időszak

bizonyára különleges emlék marad a résztvevő sanghaji hallgatóknak,

hiszen egy kicsit megismerhették Pécset, a magyar és az európai kultúrát. A téli egyetem során számos izgalmas programot szerveztek a csoport számára, például kvíz estet és idegenvezetéssel egybekötött látogatást a székesegyházba, amelynek a tornyába is felmentek.

A búcsúünnepség keretében dr. Várnagy Péter dékánhelyettes köszöntötte a téli egyetem résztvevőit. Beszédében kiemelte, hogy a Pécsi Tudományegyetem további, hosszabb képzései is nyitva állnak a hallgatók előtt. Majd dr. Gálosi Adrienne, a PTE BTK Esztétika és Kulturális Tanulmányok Tanszék docense vette át a szót, aki büszkén osztotta meg a kurzust záró vizsga eredményeit: minden résztvevő sikeres vizsgát tett, kifejezetten jó eredmények születtek. Néhány hallgatót is kiemelten megdicsért jó tanulmányi eredményeikért.

A záró eseményen a kínai hallgatók is beszámoltak arról, számukra milyen érdekes volt a program, és fotóik tükrében is betekintést nyerhettünk a legjobb pillanatokba. Az ittlétük során mentorok is segítették őket mindenben, valamint a PTE Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Iroda vezetője, dr. Pozsgai Gyöngyi külön kiemelte munkatársainak remek szervezőmunkáját. Végül a program zárásaként a hallgatók egyenként

átvehették a kurzus elvégzését tanúsító oklevelet dr. Várnagy Péter dékánhelyettestől, mosolyban, megérdemelt büszkeségben nem volt hiány.

14 sanghaji hallgató a Pécs Winter School programban »

Tóth Mariann

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni