close
CímlapEgyetemi életSport, életmód, egészség

Sport, életmód, egészség

2022. november 16.

PTE Egészségtudományi Karának Rekreáció és életmód alapszakos, másodéves, levelező képzésben részt vevő hallgatóinak szervezésében jött létre egy teltházas konferencia, Dr. Elbert Gábor Lászlóval, a kar adjunktusával, Vezér-Hunyadi Kimberlivel, az egyik diákszervezővel és Dr. Cselik Bencével beszélgettünk a szervezésről.

 

„A konferenciákat tartalmi szempontból is meg lehet közelíteni. A PTE Egészségtudományi Karán a sportot és az egészséget próbáljuk összekapcsolni, e kettő párhuzamosságára nevelni a gyerekeket” – mondta Elbert Gábor adjunktus. „Az ilyen konferenciáknak viszont az a különlegessége, hogy ezeket maguk a hallgatók szervezik, ez a rendezvényszervezés óra keretében találtuk ki. A másodoséves levelezőkkel erről beszélgettünk, hogy meséljek-e arról, hogy kell rendezvényt szervezni, vagy csináljunk-e valamit a gyakorlatban? Úgy döntöttek, hogy szervezzünk egy konferenciát. 2012 óta félévente szervezünk ilyen rendezvényt, de ennyire önálló csapattal, mint amilyen a mostani, még nem találkoztam.

Minden, ami jó, azért a hallgatók a felelősek, én csak a hibákért!

De komolyan azt gondolom, hogy hasznos megtapasztalnia a hallgatóknak, milyen ez a munka, milyen az izgalom a szervezés, és milyen öröm az, amikor a 140 fős regisztrációs keret betelik, s több tucatnyian könyörögnek, hadd jöjjenek be ők is valahogy.

„Nagyon élveztem az egész konferenciaszervezést, sokat tanultam belőle” – kezdte Vezér-Hunyadi Kimberli, aki másodéves rekreáció és életmód szakon tanul levelezőként. „A kommunikáció terén sokat fejlődtem, a szervezettség területén is bőven volt mint megtanulnom. Kudarcélmények is értek, az elején voltak vitáink, közöttünk, szervezők között támadt egy kis feszültség, de hamar elcsitultak a viták, és a végére minden rendbe jött. Olyan előadókat hívtunk meg, kik képesek az egészség- és a sporttudomány egész területét lefedni. tanul, levelező szak

Elbert Gábor hozzátette még, hogy számára az a legérdekesebb, amikor volt hallgatók érkeznek előadni, mert akkor megláthatják a gyerekek, hogy ezzel a papírral, ebből az iskolapadból hová lehet eljutni.

„Az Off programokat mesterszakos sportmenedzser szakos hallgatók szervezték tantárgyi keretek között, teljesen szabad kezet kaptak” – mondta Dr. Cselik Bence, a kar oktatója. „A saját kapcsolatrendszerüket vetették latba, táplálékkiegészítőkkel, masszázzsal, fitnesszel, esporttal foglalkozó cégeket csábítottak ide a konferenciára. Öröm volt látni, hogy a hallgatók mennyire önállóan dolgoztak, és hogy maximálisan megoldották a feladatot.”

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni