close
CímlapKultúraEgy híján 30 éve ajándékoz képeket a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely

Egy híján 30 éve ajándékoz képeket a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely

2020. február 26.

Egy híján 30 éve ajándékozunk képeket, alkotásokat az orvoskornak. Mindig az motivált bennünket, hogy az alkotásaink közül a legjobbakat adjuk, ahogy azt Pandur József mesterünk is megfogalmazta azt annak idején, a „jók közül a legjobbakat”. A falakon most kiállított képek 13 alkotó 23 alkotását reprezentálják. A rendezési elv a festmények és a grafikai munkák kaptak helyet – mondta el a kiállítás megnyitóján Stirling Zsolt, a művészeti műhely vezetője.

Stirling Zsolt

Reglődi Dóra professzorasszony köszöntőjében felidézte a műhellyel a kapcsolatát:

Nagyon szép emlékeim fűződnek a műhelyhez, most már 10 éve amikor felkértek egy előadásra. Összepárosítottam idegszöveteket művészeti alkotásokkal. Nagy kihívás volt ez, hiszen éppen a vegyes összetétel miatt, mert ha az ember kutatóknak beszél, akik tudják hogyan néz ki az idegsejt, akkor csak a másik oldalt kell elmondani; ha művészeknek beszél, akkor az idegsejtet kell bemutatni. Befogadó légkör fogadott, szép emlék ez az este, annál is inkább, mert Pandur József tanár úrtól kaptam egy pasztellképet, ami most is ott van a nappalink falán.

Dr. Reglődi Dóra

A Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely képeiből összeállított kiállítás február 25-től és március 9. között látható a PTE Általános Orvostudományi Karán. 

Kapcsolódó cikkeink:

„Összetart bennünket az alkotás öröme”

Mert a művészet is gyógyír

Aknai Péter

Aknai Péter

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni