close
CímlapKultúraHa a macskák eltűnnének a világból

Ha a macskák eltűnnének a világból

2021. november 03.

Könyvbemutató beszélgetés Dr. Vihar Judittal, Genki Kawamura könyvének magyar fordítójával, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnökével. Genki Kawamura kortárs japán szerző, többszörösen díjazott könyve hónapokig szerepelt a legfontosabb sikerlistákon, világszerte több mint egy millió példányban kelt el, harminckét országban jelent meg.

Genki Kawamura történetének főhőse napjai meg vannak számlálva. A rokonaival nem érintkezik, egyedül él, egyetlen társasága Káposzta nevű macskája és bizony felkészületlenül éri, amikor a doktor közli vele, hogy már csak néhány hónapja van hátra.

De mielőtt nekiláthatna, hogy elintézzen mindent, amit feltétlenül meg akar tenni, megjelenik előtte az Ördög és különleges ajánlatot tesz: cserébe azért, ha egy dolog eltűnik a világból, az elbeszélő egy nappal tovább élhet.
És ezzel egy nagyon bizarr hét veszi kezdetét...

A könyv témája maga az emberi életút; azok a veszteségek, amelyeket óhatatlanul elszenvedünk. Eszünkbe idézi, miért kell szorosan magunk mellett tartanunk szeretteinket és hogyan fedezzük fel azt, ami igazán számít az életben.

A beszélgetés a PTE International Autumn rendezvénysorozat része volt.

Korábbi interjúnk Vihar Judittal.

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni