close
CímlapMagazinApa és fia

Apa és fia

2021. június 08.

Hasan Yıldırım (Istanbul Aydın Üniversitesi, Törökország) Apa és fia (Baba ve Oğlu) című fényképe a Pécsi Tudományegyetem Pozitív Fotó pályázat közönségszavazásának győztese.

„Vizuális kommunikáció design-t tanulok az Isztambul Aydin Egyetemen. Dr. Begüm Aylin Onder professzor hívta fel a figyelmem a fotópályázatra - ő sokat segített nekem abban is, mivel és hogyan készüljek a versenyre.

Szeretném megköszönni a Pécsi Tudományegyetem támogatását! ”

- mondta Hasan Yıldırım. A török ​​diák körülbelül hat éve foglalkozik fényképezéssel, DSLR fényképezőgéppel, állvánnyal, beltéri és kültéri felvételi tartományokkal és lencsével dolgozik. „A fotózás rádöbbent arra, milyen csodálatos dolgok vesznek körbe minket nap mint nap. Mindig olyan dolgokat - fényeket, árnyékokat és színeket - veszek észre, amelyeket felhasználhatok a fotóimon. Ennél is fontosabb, hogy ezek jelentőségteljes dolgok, például kapcsolatok, kifejezések, gesztusok és érzések. A fényképezés azért érdekel, mert

szeretek különböző szögekből nézni a világra.

Szeretek emlékeket rögzíteni, halhatatlanná tenni a pillanatot. Amennyire lehet, igyekszem esztétikus képet visszaadni a világról.”

A nyertes fotóval kapcsolatban elmondta: „Egy apáról szól, aki a pandémiát megelőzően túl elfoglalt volt, így nem sok időt töltött a családjával. Köztudott, hogy a fekete-fehér fényképek "színe" a kontraszt. A kontraszt hatékony, különösen akkor, ha ki akarjuk emelni az elemek tárgyát. A fotón arra törekedtem, hogy fekete és fehér hatással kiemeljem az apa és a fiú közötti köteléket. Ez a fotó azt mutatja meg, hogy ez az apa több időt tölthet családjával, amikor üzleti ügyeit online intézi a világjárvány idején. ” Hasan Yıldırım maga is megküzdött a járvánnyal, de a maga módján: „Megpróbáltam a pandémia negativitását lehetőséggé alakítani. A személyes fejlődésemre összpontosítottam, és könyveket olvastam, csiszoltam az nyelvtudásom, és természetesen részt vettem az online óráimon. Ez alatt az idő alatt megragadtam az alkalmat, hogy minél több időt töltsek a családommal. A fotóm egyébként összefoglalja a pandémia alatt otthon töltött időmet.

A nyertes kép a házunkban készült, az apám és a testvérem szerepel rajta - a monitoron pedig anyám látható. ”

Az állatokat a természetben, az embereket a mindennapi életükben ábrázolva szereti fotózni Hasan Yildirim, aki szép tájakat is szívesen fotóz. A terve egy fotóstúdió létrehozása. „Emellett a fotózás különböző területein szeretnék dolgozni. Ki akarom állítani azokat a fényképeket, amelyeket nemcsak hazámban, Törökországban, hanem a világ számos országában készítettem, és ismertté tenni a nevemet ezen a téren. "

További fotók: https://www.instagram.com/photography.yildirim/

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni