close
CímlapMagazinCsak kifelé a városból

Csak kifelé a városból

2022. június 08.

A tavalyi, nagy sikerrel zárult MoonBike projekt egyik fődíját, a kerékpárt, Miholics Tünde nyerte meg, aki pár éve még csak szobakerékpározott, ma már több mint 60 kilométeres túrákra is vállalkozik. De vajon idén is elteker a Holdig?

Szombaton indult, azóta minden egyes nap küldöm az adatokat. Sajnos mostanában csak napi 20 kilométereket bírok, van egy apróbb egészségügyi problémám, sajnos nem tudok többet tekerni.

Hogy vizsgázott az új bicaj?

Nagyon szeretem, imádok tekerni vele. Egy öreg országúti bringával mentem régebben, ez már egész más. Bevallom, a régire már fel sem ülök, pedig szobakerékpárrá alakítottuk át. Még télen is kijártam, kerekeztem kisebb köröket. Január elsején például elmentem a reptér felé, találkoztam egy profival, elbeszélgettünk, azt javasolta nekem, hogy tekerjek csapatban, de én inkább magányosan szeretek kerékpározni, mert tekerés közben, ha beszélgetünk, hamar elfogy a levegőm.

Milyen tanácsot adsz azoknak akik először vesznek részt a MoonBike-on?
Az egészség a legfontosabb, mindenki élvezze a jóidőt. Most a majdhogynem kétéves bezártság után jól esik a szabadság. Azt tapasztaltam, hogy bővülnek a kerékpárutak, és egyre több lesz a bicajos is. Én inkább a városon kívül tekerek. Legtöbbször Harkány-Görcsöny felé indulok, csak kifelé a városból, a legnagyobb távom eddig 62 kilométer volt.

Az esős idő nem zavar?
Amióta szemüveget kell viseljek, nem látok túl jól esős időben. Régebben esőben, szélben mindig mentem. A hőség idején jobbára reggel megyek egy kört. A tűző napon nem egészséges a bicaj sem, akkor inkább menjünk strandolni!

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni