close
Címlap11. Fenntartható városok és közösségekFergeteges Pont Ott Partin derültek ki a ponthatárok!

Idén is rendkívül népszerű volt a felvételi ponthatárok kihirdetését megelőző PTE Pont Ott Parti, ahol a PTE mind a tíz kara, valamint partnerei is bemutatkozhattak. A július 26-ai rendezvényen a Széchenyi térre gyakorlatilag ki lehetett tenni a megtelt táblát, annyian voltak kíváncsiak a műsorra, a standokra, valamint az itt debütáló ínycsiklandó PTE kekszre és fagylaltra. A ponthatárok megjelenését feszült figyelemmel váró tömeg dr. Miseta Attila rektor és Koczka Viktor EHÖK elnök is köszöntötte. A felvett hallgatóknak üzenjük: üdv a PTE családban!

Eljött a várva-várt nap, amikor kiderültek a ponthatárok, hogy kit vettek fel, kinek formálhatják a jövőjét a Pécsi Tudományegyetemen folytatott tanulmányai. Már délutántól számos program várta az érdeklődőket,

a karok és a partnerek standjánál interaktív játékokkal, nyereményjátékokkal, ajándékokkal is kedveskedtek a felvételizőknek,

és persze a kérdéseikre is választ kaphattak, valamint a kapcsolatépítésre is remek alkalmat nyújtott a felszabadult hangulatú rendezvény, ahol az érdeklődők több, mint kétszáz lépcsőfok megmászásával a Városháza Torony kiállítást is meglátogathatták.

A Pécsi Tudományegyetem olyan meglepetéssel készült a Pont Ott Partira, ami nagyon sokaknak tetszett: dr. Cselik Bence és Frey Ádám beszélgetéséből értesülhettek a debütáló PTE kekszről és fagyiról, amely a PTE Kapcsolati Igazgatóság ötlete alapján a Frey Cukrászdával együttműködésében valósulhatott meg.

Mind a keksz, mind a fagylalt gluténmentes, ízeikben szilvás-mandulás vonalat képviselik, amelyek a régióhoz köthetők.

Az első száz-száz Irány a PTE! applikációban lévő kérdőívet kitöltő ingyen kóstolhatott meg, hipp-hopp el is kapkodták! Az eddigi visszajelzések alapján nagyon finom lett mind a süti, mind a fagyi!

Rögtön ezután Pécs városáról szóló érdekes kvízjátékban Kövi (Kövér András) vezetésével vehetett részt, aki kedvet érzett hozzá. Majd az ország egyik legnépszerűbb házaspárja, Korda György és Balázs Klári lépett fel, akik igazi fesztiválhangulatot teremtettek a jelenlegi és leendő PTE-s közösségnek. Dalaikra minden korosztály kíváncsi volt, óriási tömeg várta őket, akik a lambadától, a mambón át a Reptérig minden slágerüket énekelték velük, sokan táncra is perdültek.

A ponthúzás előtt a PTE Brass Band fújt szuper talpalávalót a Táncoló Egyetem tehetséges hallgatóinak, akik rendkívül látványos táncos produkcióval készültek a PTE PEAC Cheerleading szakoszállyal együtt. A ponthúzást megelőző közös visszaszámlálás előtti utolsó percekben pedig a Pécsi Tudományegyetem és Pécs város vezetése köszöntötte a várakozó fiatalokat: dr. Miseta Attila rektor, Zag Gábor alpolgármester és Koczka Viktor EHÖK elnök is rövid beszédben üdvözölte az egybegyűlt fiatalokat. Pontban 20 órakor pedig az egész este fénypontjai, az idei felsőoktatási ponthatárok is megjelentek a dzsámi előtti LED falon, s velük az

öröm, mosoly, nevetés a felvett hallgatók arcán.

 

 

A ponthatárok bemutatása alatti zenei aláfestésről DJ Kau gondoskodott, sokan buliztak önfeledten a jobbnál-jobb zenékre. A Széchenyi tér után este tíztől az UNIV Klubban folytatódott a buli, ahol DJ LENNARD és DJ Kau zenélt a PTE-seknek.

Üdvözöljük a PTE család újdonsült tagjait! Egy csodálatos időszak veszi kezdetét!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni