close
CímlapSportAz Egyetem hallgatói sakkban tartották a mezőnyt!

Az Egyetem hallgatói sakkban tartották a mezőnyt!

2024. szeptember 18.

Az idei Őszi Sakk Kupa számos kiemelkedő egyetemi eredményt hozott: a profi kategóriában Juhász Judit (ETK) győzedelmeskedett, aki a nyáron a MEFOB-on női profi kategóriában második lett, valamint az Európai Egyetemi Játékokon is szépen képviselte egyetemünket, míg az amatőrök között Vida Dorián (BTK) bizonyult a legjobbnak.  

Juhász Judit így nyilatkozott a versenyről: „Nagyon örültem a lehetőségnek, Pécsett még nem voltam versenyen. Schnell azaz gyors partikat játszottunk, amelyekben leginkább az számított, hogy kinek, mennyi rutinja van.

Nemrég voltam a Sakk Olimpián egy hetet önkénteskedni, ahol folyamatosan partikat néztem és elemeztem. Ez biztos hozzájárult valamelyest a mostani teljesítményemhez.

Voltak olyan partik, amelyek kifejezetten izgalmasak voltak. Ki is kaphattam volna, hiszen az ellenfelek kifejezetten jól játszottak. Az amatőröknél sokan voltak. Nagyon jó volt látni, hogy olyan emberek jöttek el, akik a sakk szeretete miatt játszanak.” 

Megkérdeztük a sakkozót, mi volt a legemlékezetesebb pillanata, melyre a következőket válaszolta: „Nagyon jó érzés volt az, amikor egy kenyai srác felismert és fényképet kért, mert látott a Sakk Olimpián egy nagymesterrel elemezni. Tudta, ki vagyok, ez nagyon meglepett, hiszen eddig én fényképezkedtem nagy, neves mesterekkel.” 

A jövőbeli terveiről pedig a következőket mondta:

„Novemberben elkezdődik az NB1, így ott megint játszani fogok.

Mindig próbálok lehetőségeket keresni, hogy játszhassak. Most a Sakk Olimpia is meghozta a motivációm.” 

Őszi sakk kupa eredmények:  
Profi kategória: 

  1. Juhász Judit (ETK) 
  1. Bihercz Gábor 
  1. B. Garai Lehel 

Amatőr kategória: 

  1. Vida Dorián (BTK) 
  1. Nagy Bence 
  1. Kiss Norbert 
Kovács-Csincsák Mercédesz

Kovács-Csincsák Mercédesz

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni