close
CímlapSportA jók legjobbjai

A jók legjobbjai

2024. szeptember 12.

Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Párizsból hazatért pécsi olimpikonokat és paralimpikonokat szeptember 11-én Pécs Városháza közgyűlési dísztermében. 

Pécsi, köztük több PTE-s kötődésű sportoló is részt vett az idei, 33. Nyári Olimpiai Játékokon, melyet július 26 és augusztus 11. között, valamint a 17. Paralimpiai Játékokon, melyet augusztus 28 és szeptember 8. között rendeztek meg Párizsban.

Külön öröm és büszkeség a városnak, valamint a Pécsi Tudományegyetemnek, hogy a magyar paralimpiai csapat legeredményesebb sportolója Konkoly Zsófia paraúszó, a PTE BTK hallgatója lett.

Szintén pécsi lett a magyar paralimpiai küldöttség legeredményesebb egyesülete is, hiszen megosztott helyezéssel ugyan, de elsőként szerepelt a PSN is. Ezen felül mind az ép, mind a paralimpiai sportolók között minden idők legjobb magyar eredményét érte el Mocsári Bence, aki ötödik helyezést ért el paratriatlonban.

Képünkön: Szabó Alexandra veszi át díszoklevelét

„Szeretném megköszönni, hogy városunkat több, mint méltó módon képviselték a játékokon. Nagyon jól tudjuk, hogy a felkészülés során lemondásra, alázatra, emberfeletti elszántságra és kitartásra volt szükségük” – mondta köszöntőjében Péterffy Attila, Pécs polgármestere, emellett kifejezte nagyrabecsülését, és hangsúlyozta, büszkék a sportolók eredményei mögött álló szakemberekre, az ő összehangolt munkájukra is. 

A város vezetése Pro Civitate kitüntetésben részesítette Konkoly Zsófiát,

a magyar paralimpiai csapat legeredményesebb sportolóját, aki már 14 évesen bronzérmet szerzett a riói paralimpián 100 méteres pillangóúszásban, az idei, XVII. Nyári Paralimpiai Játékokról pedig két arany- és egy ezüstérmmel tért haza. A PTE BTK szociális munka alapszakos hallgatója eredményeinek köszönhetően már egy évtizede a parasport elit klubjának tagja.

A párizsi olimpián nyújtott teljesítményeikért Pécs város polgármesterétől díszoklevelet vehetett át:
Bicsák Bence triatlonos (PTE KTK) 
Hotz Csenge paraúszó  
Iván Bence paraúszó (PTE TTK) 
Jászó Ádám úszó  
Mocsári Bence paratriatlonos
Szabó Alexandra boccia játékos (PTE BTK) 
Díszoklevelet vehettek át a sportolókat felkészítő edzők, így Jancsik Árpád Iván, Karsai Péter, Szappanos Zoltán, Turós Máté és Tóth Szilárd is. 

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni