close
Címlap17. Partnerség a célok eléréséértSzeretettel Párizsból: két arany- és egy ezüstérem

Szeretettel Párizsból: két arany- és egy ezüstérem

Négy versenyszámban állt rajtkőre, két arany- és egy ezüstérmet szerzett a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon Konkoly Zsófia, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatója, ezzel felülmúlva korábbi, a tókiói paralimpián nyújtott teljesítményét. 

Már első futamán, 400 méteres gyorsúszásban aranyérmet szerzett Konkoly Zsófia a párizsi paralimpián, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első dobogós helyezését. Ezt követőn még három versenyszám várt rá, a 100 méteres hát, a 200 méteres vegyes, valamint fő száma, a 100 méteres pillangó. Akkor a paraúszó azt mondta, a 100 méteres hátúszást leszámítva mindenhol dobogós helyezést remél. Konkoly Zsófia végül két arany- és egy ezüstéremmel búcsúzott az idei paralimpiától. 

  • 400 méteres gyorsúszás - aranyérem 
  • 200 méteres gyorsúszás - aranyérem 
  • 100 méteres pillangóúszás - ezüstérem 
  • 100 méteres hátúszás - 9. helyezés 

Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság
Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság

„Nagyon furcsa, hogy véget ért, amire három évig készültünk. Még itt vagyunk a faluban, várjuk a záróünnepséget, ezt még megéljük, amennyire lehet. Nagyon boldog és elégedett vagyok az eredményeimmel” – mondta Konkoly Zsófia, aki tulajdonképpen megfordította tókiói arányát
A paraúszó a szervezés kapcsán úgy fogalmazott, „nagyon szuper volt minden”, hozzátette, „a franciák nagyon jöttek szurkolni, aranyosak, kedvesek voltak, tényleg mindenkit megtapsoltak, vendégszeretőek voltak velünk, és ez mindenképpen fantasztikus élmény volt!” 
Városnézésre sajnos a versenyek alatt nem jutott idő, ezért Zsófi a mai és a holnapi napot a pihenés mellett arra szánja, hogy jobban megismerkedhessen a francia fővárossal mielőtt hazatér. A paralimpiai bajnok már aktiválta az idei félévét az egyetemen, ahol szociális munka alapszakon tanul. Az őszi szemeszterben egy gyakorlati félév, azt követően pedig már az államvizsga várja.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

„Most viszont a tanulásnak kell szentelnem mindent,

mert biztosan le vagyok maradva, így, hogy az úszást helyeztem előtérbe, de remélem, sikerül majd lediplomáznom. Az oktatóim nagyon kedvesek, van, aki írt is a verseny után, gratulált. Tényleg nagyon megértőek, ahogyan tudnak, segítenek” – nyilatkozta Konkoly Zsófia. 

Szívből gratulálunk!

Nyitókép: AFP

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni