close
CímlapSportMEFS-elismerések

MEFS-elismerések

2021. november 26.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját november 25-én tartotta. A díjakat Budapesten, a Testnevelési Egyetemen, a hatályban lévő járványügyi intézkedések betartásával adták át. Az eseményen a PTE sportteljesítménye fényes eredménnyel bizonyított. A részletekről Hári Józsefet, a PTE Sportiroda vezetőjét kérdeztem.

Elismerések: életműdíjak,  emlékérem és kitüntetések

Az Év Egyetemi Sportolója Díjat többek között Konkoly Zsófia, a 100 méter pillangó paraúszás olimpiai bajnoka, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója érdemelte ki. Életműdíjat vehetett át Dr. Elbert Gábor (PTE ETK) és Dr. Váczi Márk (PTE TTK). Németh Angéla díjat kapott Dr. Cselik Bence (PTE ETK, PTE KIG). Szappanos Zoltán Elek Ilona Emlékérmet kapott.

“Egyre inkább fókuszba kerül a parasport, s ezért a magunk részéről is mindent megteszünk. Nagy büszkeség számomra, hogy barátom, Szappanos Zoli - aki jelenleg éppen Sevillában, a bocca Európa Bajnokságon tartózkodik a PTE-s csapattal - ilyen magas szintű elismerést kapott” - tette hozzá Hári József. A több évtizede parasporttal foglalkozó szakemberrel ezen a linken érhető el korábbi interjúnk.

A második legsportosabb egyetem - közvetlenül a profik mögött
A versenyeken, bajnokságokon elért pontszámok, valamint a tömegsport magas látogatottsága alapján ítélik oda a Legsportosabb Egyetem címeket. A PTE 2018-ban e téren mindenkit maga mögé utasított, és azóta is töretlenül dobogós.

2021-ben a második legsportosabb felsőoktatási intézménynek bizonyult, és mindezt úgy, hogy a rangsorban ott vannak a kifejezetten és kizárólag csak a sportra fókuszáló egyetemek is.

“Profik mögött másodiknak lenni óriási elismerés. De ez a dolgunk” - kommentálja Hári József, majd hozzáteszi: “Talán abban vagyunk jobbak a többi magyarországi egyetemi Sportirodánál, hogy sikeresebben koordinálunk. Az elismerés nemcsak minket illet, köszönet a munkáért mindenkinek, aki hétről hétre napról napra a sportoló fiatalokért, hallgatókért dolgozik!”

Országos ismertségű a Táncoló Egyetem
Az elismerések mellett még egy, a PTE-hez fűződő országosan unikális program is bemutatkozási lehetőséget kapott a rendezvényen: “Próbálom promótálni a sportvezetők között a Táncoló Egyetem programot, a Sportirodák országos találkozóján Perjés Beatrix, a program vezetője előadást is tartott a vezetők számára. Talán ennek is köszönhető az, hogy a gálaműsor gerincét a PTE Táncegyüttes fellépése jelentette. Szokás szerint elkápráztattak mindenkit!” - mondta el Hári József.

Mindenkinek gratulálunk! Hajrá, PTE!

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni