close
CímlapTudományBolyai-plakettet nyert Fedeles Tamás

Bolyai-plakettet nyert Fedeles Tamás

Az MTA teljesítmény-központú, magas presztízsű országos ösztöndíja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. A támogatással kutató, munkájukról szóló jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak az Akadémia emléklapot adományoz. Közülük a legjobbak pedig MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesülnek. Idén tizennégy fiatal kutató nyerte el a rangos elismerést, köztük Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese.

Fedeles Tamás kutatásai során a magyar egyház és az Apostoli Kamara 14–15. századi, szerteágazó kapcsolatrendszerét vizsgálta, amely legfontosabb eredményeként feltárta a Római Kúriában felszentelt magyar klerikusokra vonatkozó, a nemzetközi kutatás számára is releváns forrásokat.

A Bolyai-nap keretében adták volna át a Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket is. A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának tagjai huszonharmadik alkalommal ítélték oda az ösztöndíjat, amelyet idén 783 érvényesen pályázó közül 163-an nyertek el, köztük heten a Pécsi Tudományegyetem kutatói: Atlasz Tamás, Bene Krisztián, Fedeles Tamás, Pankovics Péter, Pozsgai Gábor, Tamás Andrea, Tóth Péter József.

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni