close
CímlapTudományNagyágyúkkal indult a PTE Tehetség Esték

Nagyágyúkkal indult a PTE Tehetség Esték

2021. október 22.

 

Az ország egyik vezető virológusával és a PTE Operatív Stábjának vezetőjével indult a Tehetség Esték programsorozat, melyet az egyetem kiemelkedően tehetséges hallgatói számára indítottak. Az első előadás a „Járványok kora? Pandemic élőben” címet viselte. A kerekasztal beszélgetésen Prof. Dr. Betlehem József rektorhelyettes, a PTE Operatív Stábjának vezetője, Prof. Dr. Jakab Ferenc a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője, valamint Dr. Csókási Krisztina, a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának adjunktusa beszélgetett a témáról.

A programsorozat a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program (KITEP) 50 hallgatóját célozza meg, a kerekasztal beszélgetés keretében az oktatással, kutatással, sporttal és kultúrával kapcsolatos aktuális kérdésekről cserélnek véleményt moderátor közreműködésével a meghívott vendégek. A KITEP hallgatói számára ezek az interaktív alkalmak a korábban megszerzett ismeretanyag, az egyéni tudáshorizont és a tájékozottság bővítését szolgálják.

A Pécsi Tudományegyetem hagyományosan megkülönböztetett figyelmet fordít a tehetséges hallgatók gyámolítására. Az intézményben folyó tehetségtámogatás hatékonyságának, láthatóságának és eredményességének folyamatos növelése érdekében az Egyetemi Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzat, valamint a Tehetségtanács folyamatosan vizsgálja a fejlesztési lehetőségeket. Ez a szándék hívta életre Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programot 2021 tavaszán. A tutorok iránymutatásával és ösztöndíjjal támogatott kutatómunka mellett a program szerves részét alkotja a Tehetség Esték kerekasztal-beszélgetés sorozat is. A témák között szerepel – többek között – az élsport és a tanulás kapcsolata, a pécsi felsőoktatás közelgő centenáriuma, a nők lehetőségei a tudományos életben, űrkutatás, mesterséges intelligencia, a közösségi médiumok szerepe életünkben.

A rendezvény zártkörű, ám a témák széleskörű érdeklődésre tarthatnak számot, így a beszélgetést az Universitas Televízió rögzíti, így azok a nagyközönség számára is elérhetővé válnak a PTE YouTube csatornáján (pte1367).

 

UnivTV

UnivTV

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni