close
CímlapZöld"Passzold vissza, Tesó!" őszi kampány eredményhirdetés

"Passzold vissza, Tesó!" őszi kampány eredményhirdetés

2021. december 08.

Negyedik éve fut a „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg és a Pécsi Tudományegyetem a BAVEP Partnerek bevonásával 2 éve csatlakozott a kezdeményezéshez.

A kampány egyre népszerűbb, 2018 óta több mint 640 helyszínen, összesen 2,5 tonna mobiltelefont gyűjtöttek a résztvevők.

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet és ezekhez használt töltőket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot és segítve ezáltal a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét.  A körforgásos gazdaság elvei szerint a visszagyűjtött telefonokból a feldolgozás során kinyert fémek újrahasznosításra kerülnek.

A Passzold vissza Tesó 2021. őszi kampányt Pécsen, 12 gyűjtőponttal, a Baranyai Virtuális Erőmű Program (BAVEP) Partnerek bevonásával indította el a PTE Zöld Egyetem program, illetve a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Innováció és Hatékonyság NKft. partnerei körre is kiterjesztették.

Iskolai forduló

A kampány 2021-es tavaszi forduló sikerét tapasztalva az őszi forduló régió szintű bővítése valósult meg.  

A gyűjtési akció továbbra is meghirdetésre került a BAVEP Partner iskolákban (PTE 3 pécsi gyakorló iskolája, Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, Pécsi Egyházmegye Szent Mór  Iskolaközpont), melyhez kapcsolódtak  Baranya,  Tolna és Somogy megyei iskolák, Pécsi Zöld Óvodák.

A régió szintű gyűjtőakció kiemelkedő mennyiségű használt eszközt eredményezett. A 3 megyében lefolytatott kampányban összesen:

2486 db és 290,5 kg!

Az eredményekről és a díjazásról »

PTE Zöld Egyetem

PTE Zöld Egyetem

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni