close
CímlapCovid-19Segítség a koronavírus-járványban szerepet vállalt hallgatóknak

Segítség a koronavírus-járványban szerepet vállalt hallgatóknak

2021. július 24.

A nemzeti felsőoktatási törvény alapján az Egyetem tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két aktív félév átlagában nem szerzett legalább 18 kreditet, vagy nem érte el az intézmény szervezeti és működési szabályzatában megállapított tanulmányi átlagot. Az átsorolási döntést minden év július 31. napjáig, tanévenként egyszer kell meghozni.
A koronavírus-járvány miatt azonban számos gyakorlatigényes képzés esetében a fenntartó hozzájárulásával, a PTE augusztus 31-ig meghosszabbította a félévet. Ezért ezen képzéseken tanulmányokat folytatókra, valamint a koronavírus-járvány elleni küzdelem kapcsán kirendelt hallgatókra a fenti átsorolást nem alkalmazzák a 2021/2022-es tanévre nézve. Minderről a július 22-i Szenátusi ülésen döntött a Pécsi Tudományegyetem.
Mint köztudott, a PTE hallgatói oroszlánrészt vállaltak a járvány elleni küzdelemben.
Egyikük így fogalmazott: „Úgy éreztem, hogy van egy megkerülhetetlen feladat, amiben mindannyian érintettek vagyunk és számítanak a segítségünkre a megoldásban.”

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni