close
CímlapEgyetemi életSiker a köbön

Siker a köbön

2021. december 22.

Az Év Honlapja 2021 pályázat rendezvény kategóriájában különdíjas lett az Irány a PTE! Kultúrfeszt oldala. A rendhagyó esemény 2021 januárjában debütált. Maga a fesztivál két rangos elismerést már bezsebelt idén: egy nemzetközi PR-díjat és a hazai legrangosabb PR-díjat is elnyerték. Mondhatnánk, hogy a weboldal kitüntetése már csak hab a tortán, de ennél sokkal többről van szó!
Győrffy Zoltánt, a PTE Rektori Kabinet Kapcsolati Igazgatóság igazgatóját és dr. Hegedüs Rékát, a Hazai Beiskolázási Marketing Iroda vezetőjét kérdeztem a részletekről.

Az év honlapja az Irány a PTE Kultúrfeszt!

“A honlap és az Irány a PTE! Kultúrfesztivál célja az volt, hogy kicsit

más szemszögből mutassuk meg a PTE-t, hogy ne csak a száraz adatok látszódjanak, hanem az a kulturális pezsgés, a PTE-család életérzés is, ami jellemző a PTE-re”

- mondta el Győrffy Zoltán, a PTE RK Kapcsolati Igazgatóság igazgatója.

Hogy minek köszönhető, hogy ekkora siker lett? “Fantasztikus volt a csapat! A Hazai Beiskolázási Marketing Iroda mellett részt vett benne az egész Kapcsolati Igazgatóság. Külön köszönetet érdemel a  Protokoll és Rendezvény Iroda, és nem utolsó sorban a PTE minden kara és az egyetem sok egyéb egysége is, akik részt vettek a megvalósításban!” - sorolja dr. Hegedüs Réka. A PTE partnere a megvalósításban a Ferling PR-ügynökség volt, melynek teljes digitális és design csapata, illetve számos PR-ral foglalkozó szakembere működött együtt a siker érdekében.

A Ferling PR-ügynökség / fotó: Ferling PRA Ferling PR-ügynökség / fotó: Ferling PR

“Közel 50 ember foglalkozott azzal, hogy ez a  honlap (és mögötte a program) összeálljon és olyan legyen, amilyennek megálmodtuk. A közös munka és az együttműködés volt, ami a sikert hozta, enélkül biztosan nem tudtuk volna mindezt véghezvinni”

- szögezi le dr. Hegedüs Réka.
Az ötlet 2020 novemberében pattant ki a Hazai Beiskolázási Marketing Iroda munkatársainak fejéből, ekkor kezdtek el dolgozni a megvalósításon és tervezni a honlapot. “Inspiráló volt, hogy Győrffy Zoltán minden innovatív ötletet teljes mellszélességgel támogatott! Külön örültünk neki, hogy a Kultúrfeszt kapcsán nemcsak vezetőként, hanem aktív résztvevőként is felelősséget vállalt, hiszen online borkóstolást is szervezett.” - jegyzi meg dr. Hegedüs Réka.


Az alapoktól rögös út vezetett a sikerig: a Ferlingnél dolgozó szakemberek több mint 200 fejlesztői órát áldoztak arra, hogy január végéig elkészülhessen a weblap, és hogy a lehető legfelhasználóbarátabb és könnyen értelmezhető legyen.

“172 programelemet állítottunk össze, 280 szereplővel, 24 szervező egységgel - melyekből a legtöbb előadás visszanézhető, így azóta is folyamatos az érdeklődés.

A Kultúrfeszt ideje alatt több mint ötezren és a mai napig csaknem tízezren látogattak el a honlapra úgy, hogy a fesztivált követően nem folytattunk hirdetési kampányt, ők maguk kerestek rá a weboldalra. A látogatók harmada budapesti, harmaduk pécsi, harmaduk pedig szerte az országból kapcsolódott az eseményhez. Külföldről is rákerestek a fesztiválra, elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban élők számára bizonyultak vonzónak a videók és az online beszélgetések” - ismerteti a statisztikákat dr. Hegedüs Réka, majd hozzáteszi:

“Reméljük, hogy az 2022-es fesztivál is ilyen népszerű lesz!

A  frissen designolt oldala már készenlétben  áll, a 2022-es Kultúrfesztet január 31- február 2. között online tartjuk, majd február 3-án egy élő nappal zárjuk, melyet a PTE ÁOK épületébe szervezünk. Mivel a honlapstruktúra bevált, nem változtattunk rajta: lehet szűrni a kategóriákat, például tud előadó, témakör, tudományág, kar és szervezet alapján keresni az érdeklődő. A honlap mobilra is optimalizált, így bátran ajánljuk, hogy akár mobilról csatlakozzanak a látogatók.”

Ugyanebben a versenyben Pécs városa elnyerte az Internetes Kultúra Fővárosa Vándordíjat, mert idén a legtöbb nyertes pályázat városunkban született. Büszkeség a PTE-nek, hogy közöttük van az orvoskar megújult honlapja is, mely oktatási kategóriában vitte el a pálmát.Előbbi szépen jelzi, hogy Pécs jól fejlődik mind digitálisan, mind más szempontból, hiszen sok innovatív cég működik a városban” - teszi hozzá dr. Hegedüs Réka.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni