close
Címlap4. Minőségi oktatásIdén újra meghirdeti a PTE a Rektori Ösztöndíjat

Idén újra meghirdeti a PTE a Rektori Ösztöndíjat

Idén is meghirdeti hiánypótló, egyben egyedülálló kezdeményezését, a PTE Rektori Ösztöndíjat a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek célja az intézmény elsőéves hallgatóinak anyagi támogatása. A pályázatra azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik első helyen jelölték meg PTE-t. Az elnyerhető támogatás minimum 150.000 forint/félév, 4 féléven keresztül, a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint.

Miseta Attila professzor, a PTE rektora az ösztöndíj kapcsán elmondta: „A korábbi 200-ról 300-ra emeltük a rektori ösztöndíjjal támogatható hallgatók számát. A pályázat nyertesei nem csak komoly anyagi támogatásban részesülnek, de Pécsett a kiváló oktatóknak köszönhetően minőségi képzésben részesülnek, és

értékes diplomával gazdagodhatnak”

– hangsúlyozta a rektor.

Pályázatot az nyújthat be, aki a Pécsi Tudományegyetem valamely képzését első helyen jelölte meg a 2024. évi általános vagy pótfelvételi eljárás során, és felvételt nyer a PTE által meghirdetett olyan nappali tagozatos, alap- vagy osztatlan képzésre, melyen a PTE-n korábban nem rendelkezett hallgatói jogviszonnyal. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a pályázó az adott karon elérje az átlagpontot a felvételi eljárás során.

A Rektori Ösztöndíj előnyeiről már számos, korábban sikerrel pályázó hallgató elmondta véleményét, és megosztotta tapasztalatait. Ezeket az interjúkat itt és itt lehet elolvasni, illetve itt és itt lehet megtekinteni videón.

Kottász Gergely

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni