close
CímlapKultúraFergeteges ICDIP - Nemzetközi Nap

Fergeteges ICDIP - Nemzetközi Nap

2022. szeptember 22.

Sokan voltak kíváncsiak a nemzetközi kulturális értékeket élvezetes formában bemutató rendezvényre, amelyet a PTE Nemzetközi Igazgatóság szervezett. A Széchenyi-téren összegyűlt tömegben voltak PTE hallgatók, dolgozók, pécsi polgárok, és még a legfiatalabb korosztály is képviseltette magát. Különösen örvendetes, hogy magyarok és külföldiek egyaránt kíváncsiak voltak a lenyűgöző táncosokra, a különleges divatbemutatóra, valamint az egyedi hangzásvilágot felvonultató zenekarokra. Szeptember 21-én és 22-én számos izgalmas program várta az érdeklődőket, megtelt élettel a tér!

Az International Culture Day in Pécs (ICDiP), vagyis a "Nemzetközi nap Pécsen" c. rendezvényen délutántól a PTE Táncegyüttes és a PTE PEAC Cheerleading szakosztály műsorát láthatták az érdeklődők, akik jobbnál-jobb koreográfiákkal kápráztatták el a közönséget. Őket a baranyai HangaBanda műsora követte, majd különleges, afrikai ihletésű divatbemutatót láthatott a közönség a Largo Collections darabjaiból. A színes, egyedi afrikai motívumokat felhasználó kollekció készítője, Boluwatife Olagoke pedig a PTE-n végzett: vele készítettünk egy interjút

A divatbemutatót követően a szenegáli Ballet Camara lenyűgöző dobos és táncos bemutatójával remek hangulatot teremtett. Majd a szardíniai Tenore Supramonte de Orgósolo előadásában az UNESCO szellemi kulturális örökség részét képező Tenore énekléssel kápráztatta el a közönséget. A Mynga Blues Collective muzsikája után pedig a Los Orangutanes zárta az estét, fenomenális hangulatot teremtettek a téren.

Másnap a folytatódott a diverzitás ünnepe a Zsolnay Negyedben, ugyanis a Koreai Kulturális Központtal közös projekt keretében Pécsre érkezett a Leenalchi, Dél-Korea első számú popbandája. A különleges hangzásvilágú banda előzenekaraként a budapesti Takács Dorina (DEVA) szólófellépését hallhatták az érdeklődők, aki maga írja és hangszereli a magyar népdalok és az elektronikus zene ötvözeteként születő, misztikus hangzású dalait.

Tóth Mariann

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni