close
CímlapMagazinPTE-s cirkusz a Kodályban

PTE-s cirkusz a Kodályban

2022. június 21.

Brávisszimó Cirkusszió címmel kétfelvonásos jótékonysági táncesttel szerepelt a PTE Táncegyüttese a Kodály Központban június 18-án.
Az est egyben adománygyűtjés is volt, mellyel egy transzport inkubátor megvételéhez lehetett hozzájárulni, ami a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika műszerparkjának része lesz.

Dr. Miseta Attila rektori köszöntőjét Kállinger Brigitta beszéde követte, aki a PTE Közhasznú Alapítvány titkára és gazdasági vezetőjeként személyes hangú beszédében számolt be az Alapítvány tevékenységéről, de elsősorban adakozásra buzdított.

Az előadást Bánkyné Perjés Beatrix vezette konferansziéként. Cirkuszhoz méltóan a szereplők felvonulásával indult a közel háromórás est, amely folyamán a PTE Táncegyüttese csillogtatta meg tánctudását. Az egyetemisták lenyűgözően tarka jellemezekben táncoltak, így hamar

pörgő, eleven, színes kavalkáddá vált a Kodály nagyszínpada.

A teljesség igénye nélkül szerepeltek az esten zebrák, oroszlánok, kígyók, de késdobáló, bűvész, bohóc is fellépett a Kodályban. Hastáncosok éppúgy láthatóak voltak, mint ugrálókötelesek (akik „nem középiskolás fokon” teljesítettek), a nézők elcsodálkoztak az akrobatikus emeléseken, irigykedtek a versenytáncos párra és a gyönyörű ruhákra. A barátokból, szülőkből, egyetemi kollegákból álló közönség a legkisebb színpadi történésre is pozitívan, hatalmas tapskitörésekben megnyilvánuló szeretetözönnel reagált.

A Brávisszimó Cirkusszió című táncest közönségének adományait a PTE Közhasznú Alapítvány által ez alkalomból felajánlott összeggel együtt

mintegy 659.000 Forintot

már át is adták.

Az adomány átadása
Jobbról balra Dr. Györei Eszter gyermekorvos NIC, Bánkyné Perjés Beatrix TE vezető,
Dr. Funke Simone gyermekgyógyász, tanszékvezető, Dr. Kovács Kálmán klinikaigazgató

Aki szeretné támogatni az Alapítvány az Egészséges Újszülöttekért szállító inkubátorának beszerzését, a K&H Bank 10402427-24211204-00000000 számlaszámra utalva segíthet.

UP

UP

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni