close

Zöldebb kolik

300 fánk volt az apropó, mely révén a használtétolaj-gyűjtés praktikus oldalával megismerkedhettek a PTE Boszorkány Kollégiumának lakói március 7-én. A Zöld Egyetem által szervezett eseményen 25 liter forralt bor is elfogyott - de étolajból a jövőben már nem kerül az ivóvízbe egy csepp sem.

Ki tudja, mennyi olaj került eddig egy kollégiumban a lefolyóba? - a kérdés retorikai, pontos számot nem tudunk mondani, azt viszont igen, hogy tegnaptól a Bosziban és a Damjanich Koliban sokkal kevesebb! 

A PTE Zöld Egyetem programjának köszönhetően most már minden hallgató tudja, hol találhatók a kollégiumon belül azok a tartályok, melyekbe a használt étolajat lehet önteni, és hová lehet a kannát üríteni. A környezettudatosság ezúttal ráadásul pénzt is hoz az egyetemnek, hiszen a Cseppet sem! kampány során megtöltött tárolókban összegyűjtött mennyiség után bizonyos összeget a PTE visszakap.


A fánkokból a Baranyai Gasztronómia Klaszter jóvoltából lehetett lakmározni. A forralt bort a PTE Egyetemi Borbirtok biztosította, sőt, emellett a kifejezetten a hallgatók számára palackozott bort, a Kutatóbort is meg lehetett kóstolni. A könnyű fehérbort szakértő borász mutatta be az érdeklődőknek. A rendezvény megvalósításához a PTE Babits Gimnázium diákjai is hozzájárultak, önkéntes munkával.


Bolygónk védelme kiemelten fontos, de az, hogy egy ilyen közösségformáló eseményhez társul, csak tovább fokozza a helyben megvalósuló környezetvédelem hatékonyságát.

És hogyan lehet ezt a gyakorlatban kivitelezni? Így:

Korábbi anyagaink: https://univpecs.com/zold/cseppet_sem

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni